Aktiviteter i området

Aktiviteter i området


Der er masser at tage sige til både i nærheden af huset og hvis I kører på længere ture.

Ti minutters gang fra huset ligger Skärsjön, hvor I kan bade eller sejle en tur i vores kano.


Sightseeing og aktiviteter i lokalområdet

Lige omkring huset  kan man gå masser af ture i skoven og finde vilde blåbær, hindbær og jordbær eller endda kantareller. Søen kan man både bade og fiske i, evt. bare med fiskenet fra broen. Eller man kan sejle en tur i vores store kano.


 

Tæt ved Ramkvilla kan vi anbefale et besøg i Hörnebo Skiffergruva, et gammelt skifferbrud der omtales som et af Sveriges smukkeste.


Læs om flere aktiviteter på www.ramkvilla.comFor børn og barnlige sjæle


I Astrid Lindgrens verden kan I møde Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og alle de andre af den svenske forfatterindes elskede figurer. Det ligger ca. 1½ times kørsel fra huset. Er I til cowboys og indianere bør I besøge Wild West-parken High Chaparral, der ligger ca 1 time og 45 minutters kørsel fra huset.


Find flere aktiviteter for børn på www.barnsajten.se

Indkøb og shopping


Den nærmeste by er Ramkvilla, der ligger ca. 8 km fra Fågelleken. Her kan I handle det mest nødvendige i Puttes Lanthandel. Der er også gode bademuligheder samt en 9-huls golfbane.


Nærmeste større byer er Vetlanda, der ligger ca. ½ times kørsel fra huset, eller Jönköping ca. 1½ times kørsel fra huset. I begge byer findes udmærkede indkøbsmuligheder.

Nordisk glaskunst i Glasriket


I Kosta Outlet kan I både se glaspustere i arbejde og gøre et godt køb  af glaskunst og produkter fra bl.a  Kosta Boda, Iitala og Orrefors. I finder lagersalget i Kosta ca. 1 times kørsel fra huset. Der er desuden et tøjlagersalg, et lille glasmuseum, legeplads og café.


Læs mere på www.glasriket.se 

Skiløb

Til de vintersportsglade er der flere muligheder for skioplevelser. Området omkring huset er fint til langrendsture, fx over søen når der er is.

Alpinski kan man prøve kræfter med flere steder inden for rimelig køreafstand:

Högagärdebacken i Sävsjö med 1-2 mindre pister - ca. ½ times kørsel fra huset - læs mere på www.ifksavsjo.se

Kettilsås ved Vetlanda med 2-3 pister - ca. ½ times kørsel fra huset - læs mere på www.kettilsas.se

Isaberg ved Hestra med 10 pister - ca. 1 time og 15 minutters kørsel fra huset - læs mere på www.isaberg.com

Golf

Golfentusiaster kan få lysten styret i Ramkvilla, hvor der ligger en ny 9-huls golfbane lige ved søen. I Isaberg ca. 1½ times kørsel fra huset findes to 18-huls golfbaner.